Vad är en zombie?

Jag fick en fråga från en av bloggens läsare som jag tänkte återge här.

Nu vill jag att […ni ] en gång för alla reder ut frågan om zombierna i Resident Evil 4 och 5 verkligen kan betraktas som zombier. De blir ju alltså infekterade av en främmande organism, som kan vara framställd av människan, men som även kan ha ett naturligt ursprung men ha bearbetats av människan. Det handlar alltså om kategoriseringar. Är en zombie alltid en zombie så fort en människa a) inte lever men trots detta b) fortfarande vandrar omkring, c) gillar att käka människa, och d) tappar i stort sett alla minnen från sitt tidigare liv och bara är ute efter att käka folk? Handlar det om att zombier alltid är zombier men kan placeras i undergrupper, eller räknas en zombie bara som zombie om vederbörande blivit återuppväck genom exempelvis voodoo? Vad är det som kännetecknar en zombie helt enkelt. Spelar infektionssätt in i den här bedömningen?

Vad anser ni mina kära läsare. Vad är en zombie?
Jag ska återkomma med mina tankar och funderingar längre fram. Fyll gärna på med fler frågor under tiden.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.