Cthulhu Wars!

”That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die” 

Cthulhu Wars nu på Kickstarter

Cthulhu Wars

Baserat på författaren H. P. Lovecrafts verk om Cthulhu. Många av de mest populära skräckfilmerna är om inte annat löst baserade på denna skräckens mästare.
Alien, The Thing, Mouth of Madness, Re-Animator, Event Horizon, Dagon för att bara nämna några.
Call of Cthulhu är ett prisat rollspel skapat av Sandy Petersen, vilken även ligger bakom just Cthulhu Wars!
Detta är tredje upplagan. Varje version har fått tilläggsnamnet Onslaught. Detta är alltså Onslaught 3. Onslaught 2 har precis skeppats ut till de tidigare supportrarna. Onslaught 2 inbringade mer än en miljon dollar och blev en stor succé!
Cthulhu Wars är troligen ett av de dyraste brädspelen som finns, men tydligen anser många at det är värt pengarna, inte minst på grund av de fantastiska figurerna som medföljer spelet.
Premiss
Till skillnad från Lovecrafts berättelser som utspelar sig under tidigt 1900-tal så är brädspelet Cthulhu Wars baserat på en nära(!?) framtid.
The Old Ones (gamla mytologiska gudar) har stigit upp från sin långa sömn.  Dessa gudar och deras medföljande monster och kultister befolkar nu jorden.
Människan har förlorat kampen men kampen om vilken av dessa Old Ones som ska ta styra ruinerna av jorden fortsätter. 
Beskrivning
Cthulhu Wars kan enklast beskrivas som ett Risk på steroider, men eftersom spelet är asymmetriskt erbjuder flertalet olik expansioner är det att förenkla beskrivningen alltför lätt. Det är  ett  strategispel om världens undergång. Där man har möjlighet att få  spela en fraktion som Great Cthulhu själv, eller någon annan av de andra gudarna (det finns expansioner som ökar antalet fraktioner som är möjligt att välja mellan.
Gillar man brädspel, skräck och Cthulhu-Mythos och har pengar liggandes  rekommenderar jag att man kollar in Cthulhu Wars på Kickstarter speciellt med tanke på att man erbjuds massor av påskgodis (stretch goals)  om man väljer att stötta projektet nu istället för att köpa det som retail i affären.
Jag har gått in som sponsor, har du?

,