Contagion Recension

Igår valde jag att se filmen Contagion med bland annat Matt Damon i en av rollerna. Filmen hade fått bra kritik från de flesta tidningar, däribland en fyra av tidningen Dagens nyheter, så mina förhoppningar var rätt stora. Jag valde att inte läsa på något om filmen för att skapa största möjliga aha-effekt. Det enda jag kände till var själva temat för filmen.

Även om det inte är en zombiefilm, så var själva temat igenkännande och något som de flesta zombiefilmsfantaster gillar, nämligen en smitta som sprids över världen och mänskligheten står handfallen mot dess framfart. En apokalyptisk film, där jorden som vi känner till den, slutar att existera.

Tyvärr lyckades filmen inte lyfta, utan man satt bara och väntade på att filmen skulle börja och plötsligt var den slut. Det fanns ingen karaktärsutveckling i filmen, man lärde aldrig känna eller bry sig om någon i filmen. Ingen skräck eller känsla av undergång spred sig under filmens gång.

Jag kan inte rekommendera filmen till någon, trots bra skådespeleri. Filmen får en tvåa av mig, dvs godkänt men inte mer. Det enda som var upplyftande under biobesöket, var när biografvaktmästaren presenterade filmen och gav bort en T-Shirt för filmen Attack the Block till den i publiken som gjorde något roligt. Den som fick T-shirten var en tjej som lyfte upp sin T-shirt och visade sina behag, något som man kanske inte kan räkna med ska hända på varje föreställning.

Tycker dock synd om tjejen som fick en T-shirt för en så dålig film. Det är ju inte så att hon kommer uppskatta att ha på sig den framöver.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.